Veel gestelde vragen m.b.t. de nieuwe Circuit puntentelling

25 september 2018, Mijdrecht

Veel gestelde vragen.

Waarom vinden jullie meedoen belangrijker dan winnen?

De missie die het Zorg en Zekerheid Circuit heeft is om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen tegen zo laag mogelijke kosten bij goed georganiseerde lopen. Bij de evaluatie van de laatste edities hebben we geconstateerd dat er veel deelnemers zijn, die na 5x afhaken omdat ze dan in het klassement worden opgenomen en op dat moment al beslag leggen op hun prijzengeld (5 x eerste!). We hebben dat ook geconcludeerd aan de daling van het aantal circuitlopers bij de laatste lopen, hetgeen geen recht doet aan de organisatoren van die lopen. Om meer waardering te geven aan mensen die vaker meedoen hebben wij – met alle organistoren - een aantal scenario’s bekeken waarvan de nieuwe opzet het beste aan onze doelstellingen voldoet.

Klopt het dat iemand die 8x 10e wordt het wint van iemand, die 5x meedoet en wint?

Ja dat klopt! En dat is nu juist de bedoeling van meedoen is belangrijker dan winnen.

Voorheen kreeg je een herinnering als je 7 x mee had gedaan. Dit wordt nu toch veel moeilijker?

Nee, dat is nu juist niet waar. Doordat deze regel alleen voor circuitdeelnemers geldt en de losse lopers buiten de klassementen worden gehouden hebben wij gemiddeld nog geen 50 deelnemers per klassement. De nr. 1 in het klassement krijgt 100 punten de nr. 50 ontvangt er altijd nog 51. Iemand, die 5x in zijn klassement wint zou vorig jaar al winnaar zijn. In de nieuwe telling krijgt deze persoon 500 punten voor zijn klassering en 125 voor deelname, dus een totaal van 675 (inclusief de 50 bonuspunten voor digitale voorinschrijving) en heeft daarmee geen recht op de herinnering. Iemand die 7x 35e wordt krijgt 462 punten voor zijn klassering, 350 punten voor deelname en 50 punten voor de digitale voorinschrijving, dus een totaal van 862 punten en eindigt dus boven de deelnemer, die 5 x wint en heeft recht op de herinnering en zou theoretisch zelfs ook het eindklassement kunnen winnen.

 

Hoe houden jullie in de gaten dat iedereen zelf loopt en niet zijn nummer uitleent?

Dit probleem geldt niet alleen voor deze nieuwe opzet, maar ook voor de voorgaande edities. Om te beginnen rekenen wij op de sportiviteit van de deelnemers. Daarnaast hebben wij een uitslagen systeem die direct registreert als een bepaald startnummer sterk afwijkt van zijn standaard tijden. De hele finish wordt op video opgenomen en aan de hand daarvan kunnen wij de deelnemers erg goed checken op hun “uiterlijk”. In het verleden zijn wij ook vaak getipt door andere deelnemers over ongeregeldheden en daar zijn wij dankbaar voor. Dit heeft niets te maken met klikken of verraden maar alles met sportiviteit.

Wordt er bij de lopen zelf in de uitslag ook gerekend met het aantal deelnames?

Nee! De 8 lopen kennen allemaal hun eigen uitslag, waarbij ciruit- en losse lopers allemaal voorkomen op basis van hun resultaat in die loop. De bonussen voor deelname tellen alleen in de klassementen van de circuitlopers en worden alleen opgesteld en berekend voor circuitlopers en dus niet “vervuild” door de losse lopers.

Geldt deze telling alleen voor circuitdeelnemers?

Ja, in de klassementen worden alleen de circuitdeelnemers op genomen. Als je bij een loop in jouw categorie 100e wordt, maar er zitten 50 “losse” lopers tussen, dan wordt je in jouw specifieke klassement dus 50e. De losse lopers worden niet meegerekend in de klassementen, maar wel in de uitslag van de loop zelf.

BERICHTEN

wedstrijdverslag van de NSL Omloop van Noordwijkerhout 2019 De NSL heeft ook een Facebook pagina Hier vind u ook de eerste foto's van de Omloop 2019. De NSL, opgericht in 1968, is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen, aangesloten bij de Atletiekunie. Lees verder 30 april '19

Omloop van Noordwijkerhout NSL organiseert de halve marathon: Omloop van Noordwijkerhout Op zondag 28 april organiseert atletiekvereniging NSL (Noordwijkerhoutse Strandlopers) wederom de jaarlijkse Omloop van Noordwijkerhout. Dit is de laatste wedstrijd van het Zorg & Zekerheid Circuit. Er is een GeZZinsloop voor de kinderen. Daarna volgen de 5, 10 en 21,1 km met als startpunt Sporthal De Schelft aan de Maandagsewetering. Er is voor iedereen de mogelijkheid om sportief te genieten van de geweldige bollenvelden in en om Noordwijkerhout. Lees verder 25 april '19

Omloop van Noordwijkerhout Op zondag 28 april organiseert atletiekvereniging NSL (Noordwijkerhoutse Strandlopers) wederom de jaarlijkse Omloop van Noordwijkerhout. Om de evenement in goede banen te kunnen leiden, zijn er vele vrijwilligers nodig. Vrijwilligers voor de bemensing van de waterposten, als bezemfiets, maar ook als poster om onderweg de lopers de juiste weg te wijzen. Vrijwilligers krijgen een duidelijke taakomschrijving en vaak sta je niet alleen op de route. Help jij de Omloop van Noordwijkerhout in goede banen te leiden? Lees verder 20 april '19

WACHTWOORD AANPASSEN

Je kunt hier je wachtwoord opvragen. Vul je e-mailadres in en krijg een nieuw wachtwoord toegestuurd. Om veiligheidsredenen worden wachtwoorden versleuteld opgeslagen en kunnen we je oude wachtwoord niet toesturen.

Het ingevoerde e-mailadres is niet correct of niet bij ons bekend. Je zou het nogmaals kunnen proberen door het aante passen en nog een keer te versturen.