Reglement

Verenigingenklassement

Ook dit jaar komen weer alle verenigingen in aanmerking voor een plaatsje in het verenigingenklassement. De regels zijn als volgt:

 • Per loop wordt een verenigingenklassement opgemaakt;
 • Om in het klassement van de loop opgenomen te worden geldt voor elke vereniging:
  • Op de korte afstand; twee dames en twee heren finishen
  • Op de midden afstand; twee dames en twee heren finishen
  • Op de lange afstand; één dame en één heer finishen
 • Het totaal van de tijden van deze 10 lopers is de score voor de vereniging;
 • Per loop krijgt de vereniging met de kleinste totaaltijd 20 punten, de volgende 19 punten enzovoorts;
 • Het totaal van de punten van de acht lopen is de eindscore en bepaalt de plaats in de eindrangschikking.

Individuele klassementen

Afstanden

Alle lopen van het Zorg en Zekerheid Circuit kennen drie afstanden aangeduid met kort, midden en lang. Iedere afstand heeft een eigen kleur (kort = geel, midden = blauw, lang = rood). Bij de inschrijving en tijdens de loop kunt u de afstanden aan deze kleuren herkennen. In de Lopenkalender kunt u de afstanden per kleur voor iedere loop terugvinden.

Categorieën

Voor alle afstanden worden categorieën onderscheiden. Uw geslacht en uw leeftijd op 30 april bepalen de categorie waarin u wordt ingedeeld. Per afstand worden andere categorieën gehanteerd. Alleen de korte afstand kent jeugdcategorieën en alleen de middenafstand kent een aparte categorie voor 65 jaar en ouder. 

KortMiddenLang
DamesHerenDamesHerenDamesHeren
Meisjes t/m 15 Jongens t/m 15 Dames Senioren Heren Senioren Dames Senioren Heren Senioren
Meisjes 16 t/m 19 Jongens 16 t/m 19
Dames 20-34 Heren 20-34
Dames 35-44 Heren 35-44 Dames 35-44 Heren 35-44 Dames 35-44 Heren 35-44
Dames 45-54 Heren 45-54 Dames 45-54 Heren 45-54 Dames 45-54 Heren 45-54
Dames 55+ Heren 55+ Dames 55+ Heren 55-64 Dames 55+ Heren 55+
Heren 65+

Klassering voor de lopen

Voor de klassementen per loop geldt:

 • Iedere deelnemer dient te zijn ingeschreven voor de loop. Lopers die bij de voorinschrijving of één van de voorgaande lopen een circuitinschrijving hebben gedaan, moeten de chip afhalen. Iedereen die niet is ingeschreven, wordt niet in de uitslagen opgenomen.
 • U dient de afstand te lopen waarvoor u zich heeft ingeschreven:
  • Loopt u een kortere afstand dan wordt u gediskwalificeerd.
  • Loopt u een langere afstand dan wordt u met de gelopen tijd opgenomen in het klassement van de afstand waarvoor u zich heeft ingeschreven.
 • De klassementen worden opgemaakt op basis van netto tijden, de tijd tussen het passeren van de startmat en het passeren van de finishmat. Als de netto tijd niet beschikbaar is, wordt een eventuele bruto tijd (de tijd tussen het startschot en de passeren van de finish) gebruikt.

Klassering voor het Circuit

Uiteraard kent iedere loop voor zowel dames als heren een klassement per afstand, maar daarnaast wordt nog een klassement bijgehouden over alle lopen heen: het Circuitklassement. In tegenstelling tot de klassementen van de afzonderlijke lopen, kent dit klassement een indeling in de bovenstaande categorieën. 

Om een eindklassering te krijgen in het Zorg en Zekerheid Circuitklassement moet u:

 • minimaal bij vijf van de acht lopen in dezelfde kleur (afstand) finishen;
 • bij elke deelname uw ''loperidentificatie'' op het inschrijfformulier vermelden. 

Indien u na de achtste loop vijfmaal heeft deelgenomen in dezelfde kleur, wordt u automatisch opgenomen in de uitslagen van het Circuitklassement. 

Uw klassering in het Circuitklassement wordt bepaald aan de hand van uw klasseringen bij de lokale lopen. Bij elke loop krijgt u het aantal punten dat gelijk is aan uw plaats op de ranglijst. De punten van iedere loop worden bij elkaar opgeteld en degene met het laagste aantal punten wordt eindwinnaar van het Zorg en Zekerheid Circuit. Bij deelname aan meer dan vijf lopen, worden alleen de beste vijf prestaties gebruikt. Naast de overall circuitklassementen worden ook nog circuitklassementen per leeftijdscategorie opgesteld. 

Voorbeeld: U wordt 23e bij de LJ Sport-Ter Specke Loop, 45e bij de Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop, 53e bij De Hardloopwinkel Roadrunnersloop, 32e bij De Voorschotenloop, 18e bij de Braassemloop en 52e bij de Omloop van Noordwijkerhout. Alleen de beste vijf prestaties tellen mee dus het resultaat van De Hardloopwinkel Roadrunnersloop valt af. U heeft dan in totaal 23 + 45 + 32 + 18 + 52 = 170 punten.

Herinnering

Iedere circuitdeelnemer die7 of 8 maal finisht, ontvangt een extra herinnering van Zorg en Zekerheid na afloop van de afsluitende wedstrijd in Noordwijkerhout.

 WACHTWOORD AANPASSEN

Je kunt hier je wachtwoord opvragen. Vul je e-mailadres in en krijg een nieuw wachtwoord toegestuurd. Om veiligheidsredenen worden wachtwoorden versleuteld opgeslagen en kunnen we je oude wachtwoord niet toesturen.

Het ingevoerde e-mailadres is niet correct of niet bij ons bekend. Je zou het nogmaals kunnen proberen door het aante passen en nog een keer te versturen.