NIEUWS

 30 april 2019

wedstrijdverslag van de NSL Omloop van Noordwijkerhout 2019

De NSL heeft ook een Facebook pagina
Hier vind u ook de eerste foto's van de Omloop 2019.
 
De NSL, opgericht in 1968, is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen, aangesloten bij de Atletiekunie.

 25 april 2019, Noordwijkerhout

Omloop van Noordwijkerhout

De eerste wedstrijd van de 24e editie van het Circuit werd gelopen in november 2018, de laatste is nu in Noordwijkerhout.

Ook dit jaar is er speciale aandacht voor de jeugd. Om 10.30 start de geZZinsloop waar kinderen tot 12 jaar gratis de 1 km kunnen lopen.
De 5 km of 10 km worden gelopen op een mooi en snel parcours. Het parcours voert door Noordwijkerhout en langs de bollenvelden die in bloei staan.

De Omloop van Noordwijkerhout kenmerkt zich met name door de fraaie omgeving waar gelopen wordt. Deze halve marathon voert je door de duinen, het bos en langs de bollenvelden.

 Bewoners in Noordwijkerhout en langs de vaart kunnen de lopers tegenkomen. Verkeersregelaars en posters zorgen voor een ordentelijk verloop op het parcours. Vaste speaker Kees Zoutendijk neemt afscheid van deze rol en geeft het stokje door aan Marco van den Berg, geen onbekende voor Noordwijkerhout. Marco was in 2014 Prins Carpenter bij de Kaninefaaten.

Starttijden:
10:30 uur: GeZZinsloop 6 t/m 12 jaar, gratis deelname

11:00 uur: 21,1 km

11:10 uur:  5  km

11:20 uur: 10,1 km

Deelname kost €7,- bij voorinschrijving via www.av-nsl.nl. Online inschrijven kan tot zaterdag 27 april tot 20:00 uur.Na-inschrijving is mogelijk in de Schelft vanaf 9:30 tot 10:45 uur.

Naast het prijzengeld voor de allersnelsten, krijgt elke loper na afloop een plantje mee naar huis.


Er is voldoende parkeerplaats op het industrieterrein ‘s Gravendam. Hier vandaan vertrekken gratis pendelbusjes naar de 2 km verderop gelegen sporthal en start-/finishlocatie.

Op locatie zijn kleedkamers met douche en toilet aanwezig en een bewaakte tassenberging.

De finishtijden zijn na afloop op www.zorgenzekerheidcircuit.nl te zien.


De NSL is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen, aangesloten bij de Atletiekunie en KWBN. De NSL is opgericht in 1968.

Meer informatie over de NSL kunt u vinden op de website www.av-nsl.nl.

 

 20 april 2019, Noordwijkerhout

Omloop van Noordwijkerhout

Aanmelden kan door het sturen van een email (met naam en contactgegevens) aan:

 vrijwilligers@av-nsl.nl.

 De NSL is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen, aangesloten bij de Atletiekunie en KWBN. De NSL is opgericht in 1968.

Meer informatie over de NSL kunt u vinden op de website www.av-nsl.nl.

 19 april 2019, Noordwijkerhout

Omloop van Noordwijkerhout

Ze hadden direct de smaak te pakken want zij zijn daarna nog vele malen aan de start verschenen van ontzettend veel wedstrijden. Jan heeft het allemaal bijgehouden en zijn teller staat al boven de 1500 deelnames waaronder 275 halve en 6 hele marathons. Het staat allemaal beschreven met daarbij vermeld de afstand, organisatie, locatie en gelopen eindtijd. De kilometerteller staat inmiddels op circa 50.000.

Aad hield het ook bij in zijn eerste jaren maar is daarmee gestopt. Achteraf heeft hij daar wel wat spijt van maar de herinnering aan al die lopen is er niet minder om. Hij liep alle Marathons van de Bollenstreek mee die in de jaren zeventig en tachtig in zijn woonplaats met groot succes werden georganiseerd. Ook in wegwedstrijden zoals de Zilveren Molenloop in Leiden, de CPC van Den Haag, hele en halve marathons in Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam etc. etc. etc. scoorden beide atleten uitstekende eindtijden. In totaal kwam Aad tot een aantal van 11 marathons met een snelste tijd van 3.20.13 uur. Dat gebeurde op 4 februari 1978 in Apeldoorn. Jan zijn snelste tijd op deze afstand staat op 3.42.00 uur gelopen op het circuit van Zandvoort in 1975. Maar liefst 10 rondjes moest hij daarvoor afleggen.

In de jaren 70 en 80 was het strandlopen bijzonder populair en in vrijwel elke badplaats werden de lopen georganiseerd waarin zij beide vele malen van start zijn gegaan. In Noordwijk wordt al sinds 1971 een strandloopcompetitie georganiseerd door StarBalm strandlopen waaraan Aad nog steeds met veel plezier aan mee doet. Jan was deelnemer aan de legendarische strandloop over maar liefst 50 km van IJmuiden naar Noordwijk en terug. Ook bij de 35 km lange strandloop van Scheveningen naar Hoek van Holland  v.v. was hij van de partij. Gezamenlijk stonden Jan en Aad aan de start van de eerste halve marathon van Nederland. Jan kan zich feilloos herinneren dat de datum van deze spectaculaire wedstrijd plaatsvond op 18 maart 1972 op het strand en in de duinen van Scheveningen. Als de dag van gisteren weet Jan zich nog te herinneren dat hij met de NSL in 1973 in een stampvolle bus naar Egmond aan zee is gegaan om daar mee te doen aan de plaatselijke strandloop. I.v.m. met de oliecrisis mochten er op zondag geen auto’s rijden maar de bus was een uitstekend alternatief.

Op 6,7 en 8 augustus 1981 werd door de NSL in Noordwijkerhout i.v.m. het 750 jaar bestaan van de gemeente een non stop estafette  over maar liefst 750 km georganiseerd. Het spektakel duurde 48 uur en beide atleten droegen ook hier hun steentje aan bij. Ook aan regiowedstrijden werd veelvuldig deelgenomen maar het kwam geregeld voor dat Aad niet voorkwam op de deelnemerslijst omdat hij was betrokken bij de organisatie of actief was als speaker.  In 2013 is hij daarmee gestopt om zich alleen nog maar bezig te houden met hardlopen. Prijzen werden er nooit gewonnen maar het meedoen stond altijd voorop. Als herinnering werden ontelbare medailles, kleine bekers en standaards in de wacht gesleept die een vooraanstaand plekje in huis kreeg. Ook vele hardloopshirts en van alles en nog wat werd dankbaar in ontvangst genomen. Als toenmalig lid van de NSL deden zij altijd mee met de clubkampioenschappen en werden mooie prestaties behaald. Nog steeds zijn beiden actief in o.a. het Zorg en Zekerheid circuit en Jan houdt ook nog steeds vol om jaarlijks met het SPOC, een hardloopcompetitie in de bollenstreek, mee te doen.

Op 20 juni as. hoopt Jan de leeftijd van 80 jaar te bereiken. Daar tegenover is Aad nog een jonkie met zijn 65 jaar. Op 28 april willen zij samen tijdens de Omloop van Noordwijkerhout in gesponsorde shirts van Melman Herenmode Sassenheim en L.J. Sport de 10 km te volbrengen. Een prachtig jubileum zal dan behaald gaan worden. Een gouden tijdperk waar Jan en Aad bijzonder trots op zijn. Dat het nog maar een mooi vervolg mag krijgen.

 

 15 april 2019, Noordwijkerhout

Een shirt voor een chip?

Opruiming circuitshirts.
De shirts worden te koop aangeboden voor een prijs van € 5, - /shirt.
Of........maak gebruik van de mogelijk om de chip van de circuitloper in Noordwijkerhout om te ruilen voor een shirt van uitstekende kwaliteit.
De shirts zijn af te halen bij de Zorg en Zekerheid tafels in de sporthal.

WACHTWOORD AANPASSEN

Je kunt hier je wachtwoord opvragen. Vul je e-mailadres in en krijg een nieuw wachtwoord toegestuurd. Om veiligheidsredenen worden wachtwoorden versleuteld opgeslagen en kunnen we je oude wachtwoord niet toesturen.

Het ingevoerde e-mailadres is niet correct of niet bij ons bekend. Je zou het nogmaals kunnen proberen door het aante passen en nog een keer te versturen.