NIEUWS

 08 november 2018, Leiden

De Hardloopwinkel Road Runnersloop 25 nov. - voorbeschouwing

Wij hebben het parcours nog eens goed onder de loep genomen en het op een aantal punten aantrekkelijker, sneller én veiliger gemaakt. U komt met onze loop langs de mooiste plekjes in de rustieke polders rond Zoeterwoude en Leiden.

Wij hebben ook een primeur: het is voor de eerste keer mogelijk ook als bedrijfsteam in te schrijven. Steeds meer bedrijven realiseren zich de waarde van een medewerker met een gezond lijf. Sporten wordt vaak vanuit het werk actief ondersteund. Deze trend juichen wij natuurlijk vanuit de Leiden Road Runners Club van harte toe! Meer info? Mail Ronald Gerrits zz@lrrc.nl  

De organisatie van de Hardloopwinkel Road Runnersloop is nog vol op aan de slag en verwelkomt de lopers graag op 25 november. De loop is vlak voor het Sinterklaasfeest en alle lopers kunnen daarom een passende attentie verwachten.

 08 november 2018, Mijdrecht

De Zilveren Turfloop 4 nov. - nabeschouwing

Start

Alles in orde om van start te gaan. Is er iets leukers dan hardlopen? Het zal best wel. Maar ruim 1200 lopers hadden hun zinnen gezet om naar de Hoofdweg in Mijdrecht af te reizen en hun prestatie te meten op de 5, 10 km en de 10 EM. Nieuw in het begin van het parcours was het dweilorkest “Dorst” dat de lopers bijna dansend de polder inblies. Het punt was dusdanig gekozen dat de vermoeidheid nieuw leven werd ingeblazen op het laatste paar honderd meter naar de finish. Dit werd gewaardeerd door de lopers.

Rabo GeZZinsloop – warming-up

Voorafgaand aan de lange afstanden waren de kinderen even voor tienen begonnen aan hun warming-up. Een sportinstructeur begeleidde deze activiteit en de kinderen hadden er zin in. De toeschouwers genieten bij het zien van zoveel enthousiasme en na het startschot ……zoef, weg zijn de kids. 6 startmomenten zijn er. 6 x genieten bij de start en finish. Helaas waren er toch een paar beschadigde knietjes.

Rabo G-Run

De G-runners stelden zich op na de laatst gestarte kindergroep. 30 runners en hun begeleiders namen met dank een medaille in ontvangst aan de finish. Toch weer wat geleerd dit jaar. Om de aandacht ook op de G-runners te behouden gaan zij in 2019 voor de Rabo GeZZinsloop van start.

Businessloop

De Businessloop blijft populair bij de bedrijven en instellingen. 25 teams meldden zich verdeeld over de 3 afstanden. Teams trainen vooraf om een goed resultaat te behalen.

Scholieren Challenge

In het gevarieerde programma van de Zilveren Turfloop mag de Scholieren Challenge niet ontbreken. Het team van de Windroos 1 (basisschool) mocht de wisselbeker in ontvangst nemen. Top prestatie.

Wij kunnen terugkijken naar een geslaagd evenement.

 11 oktober 2018, Noordwijkerhout

NSL Herfstwandeling

Genieten van de herfstkleuren in het duin en bos? Kom naar de Herfstwandeling van de Noordwijkerhoutse Strandlopers! Heerlijk wandelen door de duinen, het strand en de bossen van Noordwijk en Noordwijkerhout.

Op zondag 21 oktober 2018 organiseert atletiekvereniging NSL de jaarlijkse Herfstwandeling. Start van de 15 km lange tocht is om 9.00 uur vanaf pannenkoekenrestaurant &Stroop, Dorpsringweg 1a, 2211 ED Noordwijkerhout, bij de Witte kerk.

De kosten voor de loop bedragen €6,00 bij voor-inschrijving (t/m 20 oktober 12:00) online via: www.av-nsl.nl of klik hier voor het inschrijfformulier. Na-inschrijving kan op de dag zelve en kost €7,00. De inschrijving is inclusief een kopje koffie of thee.

Wandel je mee door de herfstnatuur?

De NSL is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen. Meer informatie over de NSL kunt u vinden op de website www.av-nsl.nl.

09 oktober 2018, Mijdrecht

De Ronde Venen Marathon krijgt 2e editie

Na de zeer succesvolle 1e editie van 2017 vindt op 18 november 2018 de 2e editie van Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon plaats. De start en finish zijn wederom in het Abcoudse centrum en de marathon doet alle 8 kernen van De Ronde Venen aan.

De 1e editie van Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon kende maar liefst 325 inschrijvers op de hele marathon, 150 duo’s (afwisselend fietsen en lopen met 2 deelnemers over de marathonafstand) en 140 10 km-lopers. De gekleurde sliert lopers ging door de weilanden, over de voormalige spoorbaan, langs riviertjes, door alle kernen en natuurlijk over het Botsholpad. De reacties van de lopers waren overweldigend: het schitterende parcours, de goede organisatie en het opvallend in grote aantallen aanwezige publiek werden op social media geroemd.

Voor organisatoren en jaarlijkse deelnemers van het Zorg&Zekerheid circuit Michael en Frans Woerden was een 2e editie echter geen uitgemaakte zaak. “We hebben de lat voor onszelf heel hoog gelegd. Het wordt heel moeilijk om het niveau te evenaren, laat staan te overtreffen.” Het aanhoudende enthousiasme van deelnemers en de positieve reacties van de vrijwilligers waren echter de redenen om een 2e editie te organiseren.

Frans: “We gaan er weer een happening van maken: Teun de Reede is weer speaker, het is een schitterende grote ronde en de Regiobank Duomarathon is uniek in het westen van het land; je beleeft het hele parkoers, maar het is met twee lopers een stuk laagdrempeliger ten opzichte van een hele marathon.”

Inmiddels vindt de voorbereiding al weer volop plaats. Al 380 lopers hebben zich ingeschreven via www.inschrijven.nl. Kijk op www.derondevenenmarathon.nl voor meer informatie en volg de voorbereidingen op de Facebookpagina.

25 september 2018, Mijdrecht

Veel gestelde vragen m.b.t. de nieuwe Circuit puntentelling

Waarom vinden jullie meedoen belangrijker dan winnen?

De missie die het Zorg en Zekerheid Circuit heeft is om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen tegen zo laag mogelijke kosten bij goed georganiseerde lopen. Bij de evaluatie van de laatste edities hebben we geconstateerd dat er veel deelnemers zijn, die na 5x afhaken omdat ze dan in het klassement worden opgenomen en op dat moment al beslag leggen op hun prijzengeld (5 x eerste!). We hebben dat ook geconcludeerd aan de daling van het aantal circuitlopers bij de laatste lopen, hetgeen geen recht doet aan de organisatoren van die lopen. Om meer waardering te geven aan mensen die vaker meedoen hebben wij – met alle organistoren - een aantal scenario’s bekeken waarvan de nieuwe opzet het beste aan onze doelstellingen voldoet.

 

Klopt het dat iemand die 8x 10e wordt het wint van iemand, die 5x meedoet en wint?

Ja dat klopt! En dat is nu juist de bedoeling van meedoen is belangrijker dan winnen.

 

Voorheen kreeg je een herinnering als je 7 x mee had gedaan. Dit wordt nu toch veel moeilijker?

Nee, dat is nu juist niet waar. Doordat deze regel alleen voor circuitdeelnemers geldt en de losse lopers buiten de klassementen worden gehouden hebben wij gemiddeld nog geen 50 deelnemers per klassement. De nr. 1 in het klassement krijgt 100 punten de nr. 50 ontvangt er altijd nog 51. Iemand, die 5x in zijn klassement wint zou vorig jaar al winnaar zijn. In de nieuwe telling krijgt deze persoon 500 punten voor zijn klassering en 125 voor deelname, dus een totaal van 675 (inclusief de 50 bonuspunten voor digitale voorinschrijving) en heeft daarmee geen recht op de herinnering. Iemand die 7x 35e wordt krijgt 462 punten voor zijn klassering, 350 punten voor deelname en 50 punten voor de digitale voorinschrijving, dus een totaal van 862 punten en eindigt dus boven de deelnemer, die 5 x wint en heeft recht op de herinnering en zou theoretisch zelfs ook het eindklassement kunnen winnen.

 

Hoe houden jullie in de gaten dat iedereen zelf loopt en niet zijn nummer uitleent?

Dit probleem geldt niet alleen voor deze nieuwe opzet, maar ook voor de voorgaande edities. Om te beginnen rekenen wij op de sportiviteit van de deelnemers. Daarnaast hebben wij een uitslagen systeem die direct registreert als een bepaald startnummer sterk afwijkt van zijn standaard tijden. De hele finish wordt op video opgenomen en aan de hand daarvan kunnen wij de deelnemers erg goed checken op hun “uiterlijk”. In het verleden zijn wij ook vaak getipt door andere deelnemers over ongeregeldheden en daar zijn wij dankbaar voor. Dit heeft niets te maken met klikken of verraden maar alles met sportiviteit.

 

Wordt er bij de lopen zelf in de uitslag ook gerekend met het aantal deelnames?

Nee! De 8 lopen kennen allemaal hun eigen uitslag, waarbij ciruit- en losse lopers allemaal voorkomen op basis van hun resultaat in die loop. De bonussen voor deelname tellen alleen in de klassementen van de circuitlopers en worden alleen opgesteld en berekend voor circuitlopers en dus niet “vervuild” door de losse lopers.

 

Geldt deze telling alleen voor circuitdeelnemers?

Ja, in de klassementen worden alleen de circuitdeelnemers op genomen. Als je bij een loop in jouw categorie 100ste wordt, maar er zitten 50 “losse” lopers tussen, dan wordt je in jouw specifieke klassement dus 50ste. De losse lopers worden niet meegerekend in de klassementen, maar wel in de uitslag van de loop zelf.

 

WACHTWOORD AANPASSEN

Je kunt hier je wachtwoord opvragen. Vul je e-mailadres in en krijg een nieuw wachtwoord toegestuurd. Om veiligheidsredenen worden wachtwoorden versleuteld opgeslagen en kunnen we je oude wachtwoord niet toesturen.

Het ingevoerde e-mailadres is niet correct of niet bij ons bekend. Je zou het nogmaals kunnen proberen door het aante passen en nog een keer te versturen.