NIEUWS

 20 april 2019, Noordwijkerhout

Omloop van Noordwijkerhout

Aanmelden kan door het sturen van een email (met naam en contactgegevens) aan:

 vrijwilligers@av-nsl.nl.

 De NSL is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen, aangesloten bij de Atletiekunie en KWBN. De NSL is opgericht in 1968.

Meer informatie over de NSL kunt u vinden op de website www.av-nsl.nl.

 19 april 2019, Noordwijkerhout

Omloop van Noordwijkerhout

Ze hadden direct de smaak te pakken want zij zijn daarna nog vele malen aan de start verschenen van ontzettend veel wedstrijden. Jan heeft het allemaal bijgehouden en zijn teller staat al boven de 1500 deelnames waaronder 275 halve en 6 hele marathons. Het staat allemaal beschreven met daarbij vermeld de afstand, organisatie, locatie en gelopen eindtijd. De kilometerteller staat inmiddels op circa 50.000.

Aad hield het ook bij in zijn eerste jaren maar is daarmee gestopt. Achteraf heeft hij daar wel wat spijt van maar de herinnering aan al die lopen is er niet minder om. Hij liep alle Marathons van de Bollenstreek mee die in de jaren zeventig en tachtig in zijn woonplaats met groot succes werden georganiseerd. Ook in wegwedstrijden zoals de Zilveren Molenloop in Leiden, de CPC van Den Haag, hele en halve marathons in Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam etc. etc. etc. scoorden beide atleten uitstekende eindtijden. In totaal kwam Aad tot een aantal van 11 marathons met een snelste tijd van 3.20.13 uur. Dat gebeurde op 4 februari 1978 in Apeldoorn. Jan zijn snelste tijd op deze afstand staat op 3.42.00 uur gelopen op het circuit van Zandvoort in 1975. Maar liefst 10 rondjes moest hij daarvoor afleggen.

In de jaren 70 en 80 was het strandlopen bijzonder populair en in vrijwel elke badplaats werden de lopen georganiseerd waarin zij beide vele malen van start zijn gegaan. In Noordwijk wordt al sinds 1971 een strandloopcompetitie georganiseerd door StarBalm strandlopen waaraan Aad nog steeds met veel plezier aan mee doet. Jan was deelnemer aan de legendarische strandloop over maar liefst 50 km van IJmuiden naar Noordwijk en terug. Ook bij de 35 km lange strandloop van Scheveningen naar Hoek van Holland  v.v. was hij van de partij. Gezamenlijk stonden Jan en Aad aan de start van de eerste halve marathon van Nederland. Jan kan zich feilloos herinneren dat de datum van deze spectaculaire wedstrijd plaatsvond op 18 maart 1972 op het strand en in de duinen van Scheveningen. Als de dag van gisteren weet Jan zich nog te herinneren dat hij met de NSL in 1973 in een stampvolle bus naar Egmond aan zee is gegaan om daar mee te doen aan de plaatselijke strandloop. I.v.m. met de oliecrisis mochten er op zondag geen auto’s rijden maar de bus was een uitstekend alternatief.

Op 6,7 en 8 augustus 1981 werd door de NSL in Noordwijkerhout i.v.m. het 750 jaar bestaan van de gemeente een non stop estafette  over maar liefst 750 km georganiseerd. Het spektakel duurde 48 uur en beide atleten droegen ook hier hun steentje aan bij. Ook aan regiowedstrijden werd veelvuldig deelgenomen maar het kwam geregeld voor dat Aad niet voorkwam op de deelnemerslijst omdat hij was betrokken bij de organisatie of actief was als speaker.  In 2013 is hij daarmee gestopt om zich alleen nog maar bezig te houden met hardlopen. Prijzen werden er nooit gewonnen maar het meedoen stond altijd voorop. Als herinnering werden ontelbare medailles, kleine bekers en standaards in de wacht gesleept die een vooraanstaand plekje in huis kreeg. Ook vele hardloopshirts en van alles en nog wat werd dankbaar in ontvangst genomen. Als toenmalig lid van de NSL deden zij altijd mee met de clubkampioenschappen en werden mooie prestaties behaald. Nog steeds zijn beiden actief in o.a. het Zorg en Zekerheid circuit en Jan houdt ook nog steeds vol om jaarlijks met het SPOC, een hardloopcompetitie in de bollenstreek, mee te doen.

Op 20 juni as. hoopt Jan de leeftijd van 80 jaar te bereiken. Daar tegenover is Aad nog een jonkie met zijn 65 jaar. Op 28 april willen zij samen tijdens de Omloop van Noordwijkerhout in gesponsorde shirts van Melman Herenmode Sassenheim en L.J. Sport de 10 km te volbrengen. Een prachtig jubileum zal dan behaald gaan worden. Een gouden tijdperk waar Jan en Aad bijzonder trots op zijn. Dat het nog maar een mooi vervolg mag krijgen.

 

 15 april 2019, Noordwijkerhout

Een shirt voor een chip?

Opruiming circuitshirts.
De shirts worden te koop aangeboden voor een prijs van € 5, - /shirt.
Of........maak gebruik van de mogelijk om de chip van de circuitloper in Noordwijkerhout om te ruilen voor een shirt van uitstekende kwaliteit.
De shirts zijn af te halen bij de Zorg en Zekerheid tafels in de sporthal.

 21 maart 2019, Roelofarendsveen

50e Braassemloop

Historie

Op 22 maart 1970 organiseerde ijsclub Alkemade voor het eerst een Braassemloop; dit was toen een prestatieloop over 6 of 9 kilometer. Later zouden Zwem- & Poloclub Alkemade (in 1987) en Loopvereniging Plantaris (in 1995) het stokje van de organisatie overnemen. Het terugkerend thema is altijd het parcours langs het Braassemermeer gebleven.

 50e editie

Deze editie zal een extra feestelijk tintje krijgen met muziek, informatie over de historie van de loop, en een speciale attentie voor elke 50e loper die over de finishlijn komt. Het startschot wordt dit jaar gegeven door mevrouw Bollen-Rodewijk, nummer 2 bij de dames veteranen van de 2e Braassemloop in 1971.

 Dit jaar wordt voor het eerst ook gestart met een G-run. Doel is om mensen met een beperking kennis te laten maken met het hardlopen en (eventueel samen met hun begeleider) te trainen om het parcours van 500 meter te overbruggen.

 De starttijden zijn:

10:15 uur G-run (500m)

10:30 uur GeZZinsloop (7-12 jaar) (1 km)

10:40 uur GeZZinsloop (tot 7 jaar) (500m)

11:00 uur ½ Marathon

11:10 uur 5 km

11:20 uur 10 km

De start en finish zijn aan de Korte Goog in Roelofarendsveen.

 Voorinschrijven kan t/m 5 april digitaal via www.inschrijven.nl. Hierna is inschrijving alleen nog mogelijk op de dag van de loop, bij clubgebouw ‘De Treffers' aan het Sportpad 2 in Roelofarendsveen. Voor de G-run en GeZZinsloop is geen voorinschrijving mogelijk. De Braassemloop is onderdeel van het Zorg en Zekerheid Circuit.

21 februari 2019, Voorschoten

De VoorschotenLoop

De GeZZinsloop start om 10.15 uur voor de kinderen 6 t/m 9 jaar. Om 10.35 uur mogen de 10-12 jarigen hun rondje van 1,2 km gaan lopen. De starter van de GeZZinsloop is dit jaar Matthijs Ferguson, de nieuwe voorzitter van  Voorschoten ’97 !  Na afloop wacht alle jonge lopers een mooie medaille, een lekkere portie poffertjes,  een bon voor een gratis training bij Voorschoten ’97/Atletiek en een zakje snoep. Daarnaast mogen de deelnemertjes op 17 maart of op 20 maart naar Sportfondsenbad “Het Wedde” voor maar € 2,-!

De 5 KM zal om 11.00 uur worden weggeschoten door de heer Björn Tent van reclamebureau Studio Scherp. Studio Scherp is al jaren  trouwe sponsor van De VoorschotenLoop! De mooie doeken die op diverse plaatsen in het dorp hangen zijn door hen ontworpen en gemaakt. Om 12.00 uur zal de heer Tent ook het startschot lossen voor zowel de 10 KM als de 16 KM (10 EM). Het parcours van de 10 EM voert ook dit jaar over het prachtig gerestaureerde terrein van Kasteel Duivenvoorde!

Let op:  Zoals ieder jaar wordt er gestreden om de titel “Kampioen van Voorschoten”. Anders dan andere jaren zal er geen brief met sticker op de mat van Voorschotense  deelnemers vallen! In het kader van de AVG worden er namelijk aan de organisatie geen adresgegevens meer verstrekt.  Iedere dame of heer die woonachtig is in Voorschoten en voor de start een groene sticker op het startnummer plakt, kan op iedere afstand deze titel verdienen. Hen wacht een leuke beloning!  De stickers zijn bij de inschrijfbalies en bij de Z&Z informatiestand te verkrijgen!

WACHTWOORD AANPASSEN

Je kunt hier je wachtwoord opvragen. Vul je e-mailadres in en krijg een nieuw wachtwoord toegestuurd. Om veiligheidsredenen worden wachtwoorden versleuteld opgeslagen en kunnen we je oude wachtwoord niet toesturen.

Het ingevoerde e-mailadres is niet correct of niet bij ons bekend. Je zou het nogmaals kunnen proberen door het aante passen en nog een keer te versturen.