Wandelen als begin- of tussenstap

wandelschoenHeb je het voornemen om meer te gaan bewegen en is hardlopen nog een brug te ver? Of ben je, bijvoorbeeld door blessures, tijdelijk nietmeer in staat om te hardlopen? Ga dan eens wandelen. 

Wandelen in de buitenlucht is een gezonde en plezierige manier om te bewegen en als je geen zin hebt om dat alleen te doen, doe het dan in groepsverband. Bijna alle verenigingen die betrokken zijn bij het Zorg en Zekerheid Circuit hebben ook wandelgroepen, zowel voor beginners als gevorderden. Een combinatie van fysieke inspanning en gezellige sociale contacten maakt het veel makkelijker om de regelmaat van trainen er in te houden.

Bij AV de Spartaan in Lisse zijn de wandelgroepen op donderdag en zondag actief. Je loopt in de bossen bij Noordwijk en de waterleidingduinen bij De Zilk. Sinds november 2014 is ook atletiekvereniging AKU actief in de wandelsport. Op woensdag- en vrijdagochtend vinden om 9 uur bij de atletiekaccomodatie in Uithoorn de trainingen plaats. Ook LRRC in Leiden heeft wandelgroepen en biedt op twee avonden en twee ochtenden officiële trainingen sportief wandelen aan. Iedere dinsdagochtend van 9 tot 11 uur en donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur wordt onder begeleiding van deskundige leiding sportief gewandeld in de omgeving van Roelofarendseveen. De Noordwijkerhoutse Strandlopers geeft zelfs op 4 dagen in de wek wandeltrainingen.

Gaat het lopen nog even niet of even niet meer? Zit niet stil en meld je aan bij een wandelgroep. Er is er altijd één dicht bij huis te vinden. Op de sites van de genoemde verenigingen kun je alle informatie vinden. 

WACHTWOORD AANPASSEN

Je kunt hier je wachtwoord opvragen. Vul je e-mailadres in en krijg een nieuw wachtwoord toegestuurd. Om veiligheidsredenen worden wachtwoorden versleuteld opgeslagen en kunnen we je oude wachtwoord niet toesturen.

Het ingevoerde e-mailadres is niet correct of niet bij ons bekend. Je zou het nogmaals kunnen proberen door het aante passen en nog een keer te versturen.