Forum


Veronique
Communitymanager

Voor of na het lopen eten?

Geplaatst: 10/10/2012 11:44
Je kent het wel. Komt thuis van een lange werkdag en je maag knort. Je weet dat als je nu lekker gaat eten, de kans groot is dat je niet meer op staat om je rondje te lopen.

Maar op een lege maag hardlopen is ook niets. Wat kun je nu het beste doen. Toch voor het lopen eten of juist wachten? Of moet je je maaltijd in 2en verdelen. Een beetje voor en een beetje na het harldopen.

En wat eet je zoal om het hardlopen te verbeteren?

Na wat gegoogle kwam ik op het volgende uit:

Een loper verbruikt veel snelle energie uit de glycogeenvoorraad in de spieren. Deze glycogeenvoorraad moet zo snel mogelijk na de inspanning weer aangevuld worden, door veel koolhydraten te eten.
  • Eet de laatste drie dagen voor het loopevenement de voeding nog meer uit koolhydraten en wat minder uit vlees- en zuivelproducten en vetten.
  • Eet voor de wedstrijd alleen datgene, waarvan je weet dat je erna goed mee kunt lopen.
  • Stop zo'n 2-3 uur voor de wedstrijd met eten.

Maar dit gaat over wedstrijden. Wat te doen als je gewoon een recreatieloper bent met weinig tijd?

Hoe doen jullie dat, zo doordeweeks?

mario heerkens
Community lid

RE: Voor of na het lopen eten?

Geplaatst: 11/10/2012 14:53
ik eet voor een training 2boterhammen met boter en suiker. dit valt niet zwaar en verbrand je makkelijk en suiker geeft energie. Na het lopen eet ik dan gewoon een warme prak eten. Dit is als ik bij de vereniging train. als ik na mijn werk ga lopen en dus voor het avond eten dan eet ik 2 uur van re voren niet meer.

Veronique
Communitymanager

RE: Voor of na het lopen eten?

Geplaatst: 12/10/2012 14:45
Hoi Mario,

dank voor je tip. Ik zal dat eens proberen. Ik vervang dan de boterhammen voor 1 volkoren cracker. 2 boterhammen vallen anders opeens wel heel zwaar. Goede tip ook van de suiker.

Ik merk zelf dat ik na het lopen altijd enorm behoefte heb aan zout. Tegenwoordig los ik dat op door een zout dropje na afloop in te nemen, en dat werkt prima.

Zijn er op dit forum ook nog vrouwlijke lopers die hun eetpatroon misschien op een andere manier invullen?

Annette
Community lid

RE: Voor of na het lopen eten?

Geplaatst: 30/10/2012 09:40
Hallo Veronique, Bij mij gaat het eten vrij raar. Ik kan namelijk niet lopen als er iets in mijn maag zit.... Daardoor teer ik bij wedstrijden (in de ochtend) meestal op dat wat ik de dag ervoor gegeten heb. 

Voor wat betreft mijn trainingen (meestal aan het einde van de dag) eet ik natuurlijk overdag wel maar vanaf 3 uur voor het lopen eet ik niet meer en schakel ik over op alleen drinken. Mijn avondeten gebruik ik dan ook pas na het lopen. 

Succes!
 

Veronique
Communitymanager

RE: Voor of na het lopen eten?

Geplaatst: 31/10/2012 15:22
Bedankt voor je input Annette. Ik weet wel dat ik iets moet eten voor het lopen, anders val ik om. Ik zal wel de tip van Mario uitproberen. Eerst iets in je maag met suiker en daarna je prak.

Helaas nog niet kunnen uitproberen door ziek zijn continu, maar dat komt wel weer. Wel grappig om te lezen hoe ieders lichaam anders reageert op inspanning en eten.

BERICHTEN

wedstrijdverslag van de NSL Omloop van Noordwijkerhout 2019 De NSL heeft ook een Facebook pagina Hier vind u ook de eerste foto's van de Omloop 2019. De NSL, opgericht in 1968, is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen, aangesloten bij de Atletiekunie. Lees verder 30 april '19

Omloop van Noordwijkerhout NSL organiseert de halve marathon: Omloop van Noordwijkerhout Op zondag 28 april organiseert atletiekvereniging NSL (Noordwijkerhoutse Strandlopers) wederom de jaarlijkse Omloop van Noordwijkerhout. Dit is de laatste wedstrijd van het Zorg & Zekerheid Circuit. Er is een GeZZinsloop voor de kinderen. Daarna volgen de 5, 10 en 21,1 km met als startpunt Sporthal De Schelft aan de Maandagsewetering. Er is voor iedereen de mogelijkheid om sportief te genieten van de geweldige bollenvelden in en om Noordwijkerhout. Lees verder 25 april '19

Omloop van Noordwijkerhout Op zondag 28 april organiseert atletiekvereniging NSL (Noordwijkerhoutse Strandlopers) wederom de jaarlijkse Omloop van Noordwijkerhout. Om de evenement in goede banen te kunnen leiden, zijn er vele vrijwilligers nodig. Vrijwilligers voor de bemensing van de waterposten, als bezemfiets, maar ook als poster om onderweg de lopers de juiste weg te wijzen. Vrijwilligers krijgen een duidelijke taakomschrijving en vaak sta je niet alleen op de route. Help jij de Omloop van Noordwijkerhout in goede banen te leiden? Lees verder 20 april '19

WACHTWOORD AANPASSEN

Je kunt hier je wachtwoord opvragen. Vul je e-mailadres in en krijg een nieuw wachtwoord toegestuurd. Om veiligheidsredenen worden wachtwoorden versleuteld opgeslagen en kunnen we je oude wachtwoord niet toesturen.

Het ingevoerde e-mailadres is niet correct of niet bij ons bekend. Je zou het nogmaals kunnen proberen door het aante passen en nog een keer te versturen.