Forum


Veronique
Communitymanager

Voor of na het lopen eten?

Geplaatst: 10/10/2012 11:44
Je kent het wel. Komt thuis van een lange werkdag en je maag knort. Je weet dat als je nu lekker gaat eten, de kans groot is dat je niet meer op staat om je rondje te lopen.

Maar op een lege maag hardlopen is ook niets. Wat kun je nu het beste doen. Toch voor het lopen eten of juist wachten? Of moet je je maaltijd in 2en verdelen. Een beetje voor en een beetje na het harldopen.

En wat eet je zoal om het hardlopen te verbeteren?

Na wat gegoogle kwam ik op het volgende uit:

Een loper verbruikt veel snelle energie uit de glycogeenvoorraad in de spieren. Deze glycogeenvoorraad moet zo snel mogelijk na de inspanning weer aangevuld worden, door veel koolhydraten te eten.
  • Eet de laatste drie dagen voor het loopevenement de voeding nog meer uit koolhydraten en wat minder uit vlees- en zuivelproducten en vetten.
  • Eet voor de wedstrijd alleen datgene, waarvan je weet dat je erna goed mee kunt lopen.
  • Stop zo'n 2-3 uur voor de wedstrijd met eten.

Maar dit gaat over wedstrijden. Wat te doen als je gewoon een recreatieloper bent met weinig tijd?

Hoe doen jullie dat, zo doordeweeks?

mario heerkens
Community lid

RE: Voor of na het lopen eten?

Geplaatst: 11/10/2012 14:53
ik eet voor een training 2boterhammen met boter en suiker. dit valt niet zwaar en verbrand je makkelijk en suiker geeft energie. Na het lopen eet ik dan gewoon een warme prak eten. Dit is als ik bij de vereniging train. als ik na mijn werk ga lopen en dus voor het avond eten dan eet ik 2 uur van re voren niet meer.

Veronique
Communitymanager

RE: Voor of na het lopen eten?

Geplaatst: 12/10/2012 14:45
Hoi Mario,

dank voor je tip. Ik zal dat eens proberen. Ik vervang dan de boterhammen voor 1 volkoren cracker. 2 boterhammen vallen anders opeens wel heel zwaar. Goede tip ook van de suiker.

Ik merk zelf dat ik na het lopen altijd enorm behoefte heb aan zout. Tegenwoordig los ik dat op door een zout dropje na afloop in te nemen, en dat werkt prima.

Zijn er op dit forum ook nog vrouwlijke lopers die hun eetpatroon misschien op een andere manier invullen?

Annette
Community lid

RE: Voor of na het lopen eten?

Geplaatst: 30/10/2012 09:40
Hallo Veronique, Bij mij gaat het eten vrij raar. Ik kan namelijk niet lopen als er iets in mijn maag zit.... Daardoor teer ik bij wedstrijden (in de ochtend) meestal op dat wat ik de dag ervoor gegeten heb. 

Voor wat betreft mijn trainingen (meestal aan het einde van de dag) eet ik natuurlijk overdag wel maar vanaf 3 uur voor het lopen eet ik niet meer en schakel ik over op alleen drinken. Mijn avondeten gebruik ik dan ook pas na het lopen. 

Succes!
 

Veronique
Communitymanager

RE: Voor of na het lopen eten?

Geplaatst: 31/10/2012 15:22
Bedankt voor je input Annette. Ik weet wel dat ik iets moet eten voor het lopen, anders val ik om. Ik zal wel de tip van Mario uitproberen. Eerst iets in je maag met suiker en daarna je prak.

Helaas nog niet kunnen uitproberen door ziek zijn continu, maar dat komt wel weer. Wel grappig om te lezen hoe ieders lichaam anders reageert op inspanning en eten.

BERICHTEN

Een shirt voor een chip? Opruiming circuitshirts. De shirts worden te koop aangeboden voor een prijs van € 5, - /shirt. Of........maak gebruik van de mogelijk om de chip van de circuitloper in Noordwijkerhout om te ruilen voor een shirt van uitstekende kwaliteit. De shirts zijn af te halen bij de Zorg en Zekerheid tafels in de sporthal. Lees verder 15 april '19

50e Braassemloop 50e Braassemloop op 7 april Loopvereniging Plantaris uit Roelofarendsveen organiseert op zondag 7 april een jubileumeditie van de jaarlijkse Braassemloop. Voor het 50e jaar zullen lopers uit de wijde regio weer de diverse afstanden lopen en strijden om de eerste plaats. Lees verder 21 maart '19

De VoorschotenLoop Op 17 maart is het zover: De VoorschotenLoop gaat voor de 24e keer van start! We hopen u (weer) te mogen verwelkomen op ons Sportpark Adegeest, Weddeloop 6 te Voorschoten. Voor niet-Circuitlopers is de online inschrijving via de website van Voorschoten ’97/Atletiek tot vrijdagavond 15 maart geopend. Lees verder 21 februari '19

WACHTWOORD AANPASSEN

Je kunt hier je wachtwoord opvragen. Vul je e-mailadres in en krijg een nieuw wachtwoord toegestuurd. Om veiligheidsredenen worden wachtwoorden versleuteld opgeslagen en kunnen we je oude wachtwoord niet toesturen.

Het ingevoerde e-mailadres is niet correct of niet bij ons bekend. Je zou het nogmaals kunnen proberen door het aante passen en nog een keer te versturen.